Dakpannen reinigen

Dakreiniging zorgt ervoor dat uw dak weer een mooie frisse uitstraling krijgt

Dakpannen reinigen

Dakreiniging zorgt ervoor dat uw dak weer een mooie frisse uitstraling krijgt. De verschillende weersomstandigheden in ons land zorgen ervoor dat het dak vuil wordt. Na enkele jaren zitten er mos en algen op uw dakpannen en ligt er een lelijke groene aanslag over uw dak. Ook de luchtverontreiniging tast uw dakpannen aan. Uw woning verliest zijn frisse uitstraling en als gevolg daarvan daalt de waarde van uw woning. Uiteraard kan u dan ervoor kiezen om uw dakpannen te laten reinigen. Door uw dakpannen te laten reinigen krijgt u weer een fris dak en stijgt uw woning weer in aanzien.

Waarom een dakreiniging

Na verloop van tijd raakt het dak begroeid met mossen en algen. Dit zorgt voor een onverzorgde uitstraling en schaadt het aangezicht van uw woning. Daarnaast kunnen dakpannen aangetast worden door de mossen en algen. De dakpannen worden poreus en lekkage kan ontstaan. Door de dakpannen regelmatig te reinigen, krijgt uw woning weer een mooie en frisse uitstraling en kan het hemelwater weer ongestoord afvloeien. Na een dakreiniging, waarbij mossen en algen verwijderd worden, is een dakcoating een uitstekend vervolg hierop.

Direct persoonlijk advies? Mail ons vrijblijvend!

Dak impregneren

Met het reinigen van uw dak verwijdert u vuil van uw dak, zoals mossen en algen. Uw dak blijft echter hierna niet beschermd tegen toekomstige weersomstandigheden. Door uw dak, afhankelijk van het soort dakpan, tweejaarlijks met anti-mos te behandelen of eenmalig te impregneren krijgen de dakpannen een beschermlaag. Deze impregneerlaag is vuil- en waterafstotend.

Scroll naar boven